Tuesday, March 27, 2007

Bart's contribution 5 by Bart, Herman & Terry

De staking in de fabriek duurde langer dan verwacht. Na de derde dag stond de ingang vol met journalisten. De directeur kwam zo nu en dan naar buiten met het laatste nieuws over de toestand in de fabriek. Henk zat al vanaf het begin binnen en hoewel hij nog steeds volledig achter zijn standpunten stond, begon hij te twijfelen aan zijn acties.
Henk was nogal een twijfelaar. Zo erg, dat soms de twijfel van zijn acties zelfs naar zijn standpunten doorsijpelde. Wat als alles anders was dan hij dacht? Het wezen der dingen enkel schijn? Henk werd gewoon een beetje doorschijnend van deze gedachten...
Hij werd volledig transparant en niet opgemerkt door het klootjesvolk, maar wel door Jomanda, die daar nu eenmaal een gave voor had. Jomanda kon wel wat publiciteit gebruiken en besloot transparante Henk te vangen en te gebruiken voor een TV show met Tineke die sowieso overal in geloofde. Tijdens de live-uitzending beweerde Jomanda dat ze Tineke zou kunnen laten vliegen er terwijl Tineke vol ongeloof haar ogen sloot liet Jomanda onzichtbare Henk los en siste: 'Til haar op.' Henk dacht 'Schijt!' en liep richting uitgang...
Hij was altijd het type geweest dat niet geloofde in dit soort onzin, maar nadat deze twee vrouwen hem het hoofd op hol hadden gebracht, begon hij ernstig aan zijn ideeën omtrent anale seks te twijfelen. 'Schijten!? Daar is het toch voor? Het is een uitgang, geen ingang. Henk's hoofd draaide als een tol. Jomanda fluisterde Tineke iets in haar oor:
'Het blijkt dat landschappen als 'Les Brisants de la Mer du Nord' over het algemeen maar weinig lof kregen en slechts een kleine marktwaarde vertegenwoordigen.' Tineke was zo geschokeerd over deze baude en overduidelijk op allerlei onwaarheden gebaseerde uitspraak, dat zij van de weersontstuit stopte met ademen en dood neerviel, ter plekke pardoes!

No comments: