Tuesday, March 27, 2007

Bart's contribution 1 by Bart, Herman & Terry

Een domme blik priemde zich door zijn donker bruine bril. Gusti was nooit de bijdehandste geweest, maar deze stompzinnigheid ontging zelfs Magda, zijn lievelings goudvis niet. Ondertussen sproeide de buurvrouw het gras en deed de buurman de afwas. Aan de overkant rookte opa een klapsigaar en zette de bovenbuurvrouw verse dahlia's in het water terwijl Jan-Pieter-Klaas-Henk de Vries vrolijk onder een gevaarlijk-transport-vrachtwagen driewielde.
Het was een fijne buurt hoor, dat niet, maar Jan-Pieter zorgde er altijd voor dat de spanning erin bleef. Hij en zijn vader deden eens een levensgevaarlijke goocheltruc, gewoon, hier midden op straat. Iedereen was er tegen, maar toch kwam de hele buurt kijken toen het tweetal hun act ging presenteren.
Helaas stond ik op de achterste rij, dus zag ik niets. Geen idee wat hun act voorstelde. Ik heb wel gehoord van anderen, die misschien wel iets hebben gezien, dat er een goochel act in zat, maar misschien is dat wel niet waar. Een broodje-aap verhaal, zeg maar.
Het originele broodje-aap verteld over een vrachtwagen met hamburgervlees waar per ongeluk een aap in terecht kwam die vermalen werd of zoiets, wat het natuurlijk niet haalt bij het verhaal van die vrouw die een boa uit haar toilet zag komen die als een baby-boa ontsnapt bleek bij haar buren. Sindsdien is het opletten geblazen bij de stoelgang.
De kleine dierentuin die het gezin op deze manier verzameld had moest vorig jaar plotseling worden gesloten. Na een TV uitzending werd de favoriete tijger Solomon vermoord, waarop de jongste zoon zichzelf van het leven beroofde. Jammer, 't was zo'n lekker ding!!!

No comments: