Tuesday, March 27, 2007

Bart's contribution 4 by Bart, Herman & Terry

Dit hier is Marco. Marco is zijn ouders verloren toen hij vijf was, net oud genoeg om de tragiek te beseffen. Zijn vader was astronaut en zijn moeder raketbouwkundige. 'Zeg lieverd.' zei zijn moeder op de dag van het Grote Ongeluk. 'Als jij nou een meter of tien van de raket vandaan gaat staan, kun je fijn je vader uitzwaaien als ik de lont aansteek.' Dus stond Marco vrolijk met een vlaggetje te wapperen terwijl de raket met zijn vader erin ontplofte en zijn moeder in duizend stukjes uit elkaar spatte.
De band tussen hen was nooit erg bijzonder geweest. Eindelijk konden hij en Carla samen zijn. Het feit dat hij en Carla broer en zus waren had beiden nooit dwars gezeten. Hij belde Carla vanaf zijn mobiel: 'Carla, met je broer. Ik heb slecht nieuws over onze ouders, groetjes Marco.' Het was haar voice-mail!!!
Niet lang daarna belde Carla terug, maar nu nam Marco niet op. Carla was reuze ongerust natuurlijk en belde terug en terug, maar Marco nam maar niet op. Wat zou er aan de hand zijn? Goed, om een lang verhaal kort te maken, Marco was onder een trein gekomen. Hij lag in honderden stukjes gesneden in zijn kist.
De kist werd begraven en er kwam niemand bij de begrafenis. Het was erg triest. Een kerkmuis bekeek de toestand van een afstandje en zei tegen een vleermuis die voorbij kwam: 'Het is toch wat hé, waar doe je het allemaal voor? Het hele leven gaat als een zucht voorbij, nee, als een dia, en voor je begrijpt wat je ziet, sluit je je ogen.' De vleermuis luisterde niet, maar was wel voldoende afgeleid om tegen de kerktoren aan te vliegen.
De klap had hem afgeleid, en al tollend vloog hij door de Eikenlaan op weg naar huis... Bij de boom aangekomen, stond zijn moeder al op hem te wachten... Ze was boos, nog nooit eerder was hij zo laat thuis gekomen!

1 comment:

Hansje said...

Hee Herman,

moest bij de NL-versie van jullie verhaaltjes direct aan de kinderserie 'gebakken mannetjes' van de VPRO denken. Dat is echt een geweldige serie:

"Acht Griekse mythen worden door de Gebakken Mannetjes tot leven gebracht. Vier muzikanten zitten aan tafel en vertellen samen een Griekse mythe. Door miniatuur-rekwisieten op tafel te bewegen, besturen ze als het ware de grote, echte wereld. In deze tweede werkelijkheid spelen ze met z'n vieren alle personages.

In Gebakken Mannetjes wisselen muziek, spel en beweging elkaar af. De gecompliceerde Griekse mythen zijn bewerkt tot heldere, muzikale verhalen waarin humor en moraal hand in hand gaan."

Met andere woorden, die teksten van jullie rieken naar meer!


veel hartelijks,
Hansje

(Gelukkig zij de Gebakken Mannetjes zijn online te bekijken > klik op 'hansje said...')